Koolhydraatrijke en vetarme maaltijden.

Het Vianesse voedingsprogramma gaat ervan uit dat je jezelf volwaardig voedt.
Alles volgranen, dus niet geraffineerd en met ruime porties (groene) groenten !

Let vooral op de sauzen die je erbij aanmaakt !

Met een kritsche blik op de vetinhoud en met een grote mate van afkeer voor suiker en alcohol. Langzame koolhydraten zijn wel nodig om de verbranding van vet in de spieren te ondersteunen.

Let vooral op de sauzen die je erbij aanmaakt !
Kaas of room zijn natuurlijk uit den boze.
Met een blender, een (rauwe)aardappel, wat groenten(courgette, komkommer)
en (verse tuin)kruiden en enkele teentjes look bereid je in een wip een prima saus.
Opgelet voor smaakversterkers, bewaarmiddelen en kleurstoffen in klaargemaakte sauzen.



Chili con carne (4 personen)

Bak 100 gram gehakt(of een vegetaris alternatief ervoor) bruin, in weinig margarine.
Voeg toe:
300 gram wortel (half gaar sudderen)
dan pas een gesnipperde ui en uiteindelijk kort
1 paprika in stukjes.(diverse kleurtjes)

Voeg 1 blik bruine bonen, 1 blik kidney bonen en 1 blikje maïskorrels toe en eventueel mix voor chili con carne toe. Je kunt er ook voor de smaak piccalilly aan toevoegen.
Warm en roer het geheel kort door.

Zuurkoolsalade

Benodigdheden:(4 personen)
400 gram fijngesneden zuurkool
2 in fijne reepjes gesneden rode paprika
200 gram fijngesneden ui
2 in blokjes gesneden middelgrote appels(eigen smaak)
4 theelepels plantaardige kwalteitsolie,
2 theelepels wijnazijn
2 theelepels paprikapoeder
zout en peper
een zachte appel

Bereiding:
Meng de zuurkool, de paprika, de uien en de appel in een slakom door elkaar.
Maak een sausje van de olie, de azijn, de paprikapoeder, peper en zout en iets zoetstof en meng dit er door. Eet de salade met volkoren stokbrood.

Spaghetti met groenten en tomatensaus:

Benodigdheden: (4 personen)
500 gram spaghetti of macaroni
500 gram roerbakgroenten
bakje champignons
2 fijngesneden uien
150 gram rundertartaar
blik of pot tomatensaus voor spaghetti of macaroni

bak de rundertartaar zonder vet in een wok of hapjespan rul, doe hier de roerbakgroenten, fijngesneden ui en champignons bij. Als alles gaar is voeg de tomatensaus en evt. wat (verse) kruiden toe en laat alles kort heet worden.
Serveer met spaghetti of macaroni. (volkoren)